Olimpijada mladih

Odbrojava se vrijeme do početka EJOF-a

  • 21.12.2018. 19:31

Odbrojavanje za evropske zimske olimpijske igre mladih počelo je danas u Palama. Do najvećeg sportskog događaja ostalo je još pedeset dana.

Istočno Sarajevo i Sarajevo ugostiće 46 reprezentacija. Cilj organizatora je da takmičenje bude na visokom nivou i da se sportisti ponovo vrate. 

"Sigurno je da se vraćamo na mjesto organizacije velikih zimskih događaja i prilika da pokažemo da znamo da radimo velike stvari, uz pomoć struke i smučarskih saveza mislim da ćemo uspjeti u našoj namjeri u februaru mjesecu ispratiti ljude odavde da su bili na mjestu gdje vrijedi opet doći", rekao je nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

"Mislim da ova manifestacija podiže značajno potencijal Istočnog Sarajeva i sarajeva koje u budućnosti mogu da dovedu velika takmičenja i ono što je najvažnije da mijenjamo sliku BiH", poručuje Izet Rađo, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

Na nedavno održanoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH data je saglasnost za pomoć u organizaciji ovog sportskog tamičenja. Oružane snage BiH date su na raspolaganje organizatorima.

"Predsjedništvo je pokrovitelj EJOF-a koji je sad u februaru, održava se u IS i Sarajevu i tamo smo dali saglasnost da kapacitet OS gdje bude potreban za pomoć da se može angažovati", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Sportska manifestacija, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, poslije zimske olimpijade smatra se najvećim sportskim događajem u BiH.