AMS

Oprez zbog poledice i magle

  • Izvor: SRNA
  • 20.12.2022. 08:05

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros je potreban oprez zbog moguće poledice na putevima, posebno u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Magle mjestimično ima i po kotlinama, a odrona u usjecima.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Sokolac - Podromanija, Banjaluka - Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ - granični prelaz Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac.

Režim saobraćaja zbog radova izmijenjen je u tunelima "Čeljigovići" na magistralnom putu Lapišnica - LJubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, Foča - Goražde u Filipovićima, Jezero - Šipovo, Ukrina - Gornja Vijaka, kao i na pravcu Laktaši - Srbac.

Na dionici Polje - Podnovlje na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona zbog oštećenja kolovoza.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara načas.

U FBiH magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima Zenica-Sarajevo, Ormanica-Gradačac, Simin Han-Banj brdo, Turbe-Nević Polje, Donji Vakuf-Bugojno, Pozor-Jablanica-Konjic, zatim na širem području Kladnja, Kiseljaka i Viteza, te u pojedinim dijelovima Sarajeva.

Na području FBiH radovi su u toku na putnim pravcima Živinice - Stupari, na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug i na putu Jajce - Donji Vakuf u tunelu "Skela".

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.