Ugljevik

Opština i komšije pomažu nesrećnom Stevanoviću

  • 14.10.2019. 17:40

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas u mjesnoj zajednici Tutnjevac socijalno-ugroženog Dušana Stevanovića koji živi u trošnoj staroj kući koju više od vijeka nagriza zub vremena i jedva da stoji na svom temelju.

Na kući je krov odavno urušen i prokišnjava, zidovi stari, ispucali, oronuli. Unutrašnjost kuće neuredna, zapuštena.

Perić je nakon što je obišao kuću i uvjerio se kakvi su uslovi, rekao da će opština Ugljevik pomoći Stevanovića i iznaći rješenje jer zimu koja dolazi Stevanović ine može prezimiti u takvim uslovima.

"Na prijedlog mještana došao sam, a prethodno je dolazio i opštinski građevinski inžinjer koji je dao mišljenje da kuća nije uslovna i ne može se popraviti. Jedino brzo rešenje je da se kupi stambena baraka  koju treba opremiti namještajem – krevetom, šporetom, kućanskim uređajima, i opština Ugljevik će uz pomoć ljudi dobre volje to finansirati", rekao je Perić.

Dušan Stevanović, koji ima 65 godina, rekao je da je nezaposlen, da je na izmaku snage i napušten od svih. On se zahvalio načelniku Periću i komšijama koji su alarmirali da mu se pomogne.

Nekoliko njegovih komšija, na inicijativu Dalibora Jovanovića, priključilo se akciji prikupljanja pomoći kako bi ovu zimu dočekao u boljim uslovima.

"Opština Ugljevik će dati najviše za kupovinu stambene barake, ali i mi ćemo pomoći koliko ko može. Ovim putem pozivam sve naše dobre ljude da pomognemo našem Duji, da ima bar krov nad glavom u ovom životu što mu je ostalo", kaže Jovanović.

Tagovi:
  • 14:15 Film: Živi bili, pa vidjeli (R) (12+)

    'Film: Živi bili, pa vidjeli (R) (12+)

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.