Preko rijeke Vrbanje

Pogledajte kako će izgledati novi most u Čelincu FOTO

  • 23.01.2019. 18:26

Čelinac bi krajem aprila trebao da dobije novi most preko rijeke Vrbanje kojim će biti riješen višedecenijski problem poplava u ovoj opštini.

Betoniranje glavne ploče novog gradskog mosta je završeno, a radovi će biti nastavljeni predviđenom dinamikom i planirano je da budu okončani na kraju aprila, a most je dobio i obrise.

Izgradnja novog mosta preko rijeke Vrbanje koštaće 1,5 miliona KM i time će biti riješen višedecenijski problem poplava u toj lokalnoj zajednici. Stari most postao je svojevrsna brana i zbog toga uređenje korita Vrbanje u dužini od 1.350 metara nije dalo puni efekat.

Voda će s novim mostom znatno brže proticati kroz gradsko područje, a on će imati prednosti i u saobraaju jer će imati tri trake i biće pet do šest metara širi od starog.

Predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović položili su 9. septembra prošle godine kamen temeljac za izgradnju mosta u Čelincu preko rijeke Vrbanje. Za izgradnju mosta je Vlada RS izdvojila milion, a Vlada Srbije 500.000 KM. 

Gradski most u Čelincu oštećen je u poplavama 2014. godine.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program