Automatski evidentiraju prekršaje

Postavljeno sedam stacionarnih radara u Hercegovini

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2022. 18:54

Od ponoći sedam stacioniranih radara lovi nesavjesne vozače u Hercegovini. Instalirani su na najprometnim, ali i najopasnijim saobraćajnicama. Po jedan radar postavljen na ulaze manjih opština dok su na području Trebinja postavljena dva. Odzvonilo je divljanju na "Goričkom pravcu" nadaju se građani.

"To je dobra stvar sigurno".

- Mislite li da će vozači biti obazriviji?

Pa ako ih ne natjera strah drugo neće ništa.

"To je dobra ideja da se malo opamete ovi vozači, ništa drugo.

"Mislim da je bilo vrijeme da se instaliraju". 

Da li je bilo onih koji ne poštuju ograničenje brzine?

"Naravno i biće ih opet", kažu građani.

Biće, ali manje, nadaju se u policiji. Kamere automatski evidentiraju prekršaje prvenstveno one koji se odnose na brzinu, a podaci se odmah šalju za Banjaluku, iz Policijske uprave Trebinje su sigurni da će sve ovo mnogo značiti.

"Veliki je značaj kada je u pitanju rad stacioniranih radara, to je kako preventivni uticaj na vozače tako isto i taj represivni uticaj koji ima svoje rezultate poslije. Na području PU Trebinje nakon svih urađenih analiza saobraćanih nezgoda, kada govorimo o broju saobraćajnih nezgoda, kada govorimo o posljedicama saobraćajnih nezgoda evidentirano je sedam tačaka na koje je postavljeno sedam radara", rekla je Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Upravo na jednoj od ovih saobraćajnica prije neki dan se dogodila nesreća sa smrtno stradalim, kažu u policiji i napominju da i dalje nastavljaju redovne aktivnosti koje se odnose na nesavjesne vozače. Ovih dana će akcenat biti na saobraćajnicama koje su u blizini škola.

Tagovi: