Zanatlija

Poštovan i tražen: Obućar Mirza iz Bijeljine po svom radu poznat u regionu

  • Izvor: InfoBijeljina
  • 28.01.2024. 16:28

Mirza Hadžihajdić (35) iz Bijeljine imao je želju da nakon osnovne škole upiše obućarski zanat, kako bi nastavio porodičnu tradiciju naslijeđenu od đeda, a danas je jedan od rijetkih obućara u ovom gradu koji dokazuje da su zanatlije i te kako poštovane i tražene.

Ne prođe ni 10 minuta, a u Mirzinu radnju ulazi nova mušterija – traže popravke, razna lijepljenja, šivenja, donoseći odjednom više pari obuće koji čekaju da im se vrate prvobitni izgled i funkcionalnost.

Otac Arsenije o egzorcizmu u Ostrogu: Djevojka od 16 godina trojicu muškaraca diže u vazduh

Otac Arsenije o egzorcizmu u Ostrogu: Djevojka od 16 godina trojicu muškaraca diže u vazduh

– Kada je trebalo da krenem u srednju školu, obućarskog zanata nije bilo u ponudi. Morao sam da upišem smjer mašinbravar u Tehničkoj školi i da se kasnije prekvalifikujem. Deda je bio obućar, tata takođe, s njim danas radim, i ja sam treća generacija. Na početku sam dobijao neke lakše poslove, ili bih pitao oca da mi pokaže kako radi određene popravke, pa bih ja ponavljao. Očima sam „krao“ zanat, navodi Hadžihajdić za portal InfoBijeljina.

Dragoljub Savić godinama poklanja svoja djela: ATV dobila portret Patrijarha Pavla

Dragoljub Savić godinama poklanja svoja djela: ATV dobila portret Patrijarha Pavla

Zanimljivo je da u ovu obućarsku radnju nerijetko svraćaju mušterije iz okolnih opština kao što su Ugljevik, Lopare, Bratunac, Vlasenica, a nekada dođu i oni iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva.

(Izvor/Foto: InfoBijeljina)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?