Snijeg

Preko Romanije otežano za teretni saobraćaj

  • Izvor: SRNA
  • 12.12.2021. 09:27

Na planinskom prevoju Romanija putnički saobraćaj se odvija bez problema, dok je tereni otežan, rekli su Srni u "Romanijaputevima".

Tehnički direktor u ovom preduzeću Dragan Buloščić je rekao da kamioni idu neposredno za vozilima za čišćenje, jer vjetar neprestano nanosi snijeg na kolovoz.

On kaže da na prevoju Romanija posuta so djeluje sporije zbog vjetra koji nanosi snijeg, pa se teretna vozila nakratko parkiraju dok posipač očisti dionicu ispred njih.

Na ostalim magistralnim i regionalnim putevima Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije saobraćaj se odvija redovno.

Buloščić je naglasio da je mehanizacija "Romanijaputeva" na terenu i da je radila tokom noći zbog snijega koji pada od juče.

Prema podacima Meteorološke stanice, na Sokocu je jutarnja temperatura minus tri stepena Celzijusova, a visina snijega 18 centimetara.


(Foto: Srna)


Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju: Mitropolit Tihon

    ''ATV intervju: Mitropolit Tihon

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.