Privredna komora Srpske

Radnicima u Srpskoj na raspolaganju vakcine četiri proizvođača

  • Izvor: Nezavisne
  • 02.09.2021. 12:22

Privredna komora Republike Srpske pozvala je danas sve zainteresovane privredne subjekte da iskažu interes za vakcinaciju zaposlenih i izaberu koju od četiri ponuđene vakcine žele: Sputnjik V, Sinofarm, AstraZeneka i Fajzer.

"S obzirom da su u toku kolektivne vakcinacije do sada korištene isključivo vakcine kineskog proizvođača Sinofarm, čime je jednim dijelom iscrpljena zainteresovanost radnika za ovom vakcinom, u dogovoru sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske biće omogućeno vakcinisanje i vakcinama drugih proizvođača", saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

Posjeta mobilnih timova za vakcinaciju u privrednim subjektima, navode, biće organizovana u zavisnosti od broja radnika zainteresovanih za vakcinaciju.

Ukoliko se bude radilo o manjem broju zainteresovanih radnika ili radnika iz preduzeća koja ne posjeduju adekvatne prostorije za nesmetano obavljanje kolektivne vakcinacije, ona će, ako i do sada, biti obaveljna u prostorijama Privredne komore Republike Srpske u Banjaluci.

Takođe, poziv je otvoren i preduzećima iz drugih gradova, a komora će u saradnja sa domovima zdravlja organizovati vakcinaciju na za to najpogodnijoj lokaciji.

Posredstvom komore do sada je vakcinisano više od 1.300 radnika zaposlenih u privrednim društvima u Srpskoj.


  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.