Gradska uprava Prijedor

Raspisan konkurs za jednokratnu pomoć za stambena pitanja boračkih kategorija

  • Izvor: SRNA
  • 22.03.2024. 14:39

Gradska uprava Prijedor raspisala je konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje stambenog pitanja boračkih kategorija, za šta je u ovogodišnjem budžetu planirano 170.000 KM.

Načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Ranko Kolar pojasnio je da pravo na pomoć imaju svi korisnici sa evidencije boračko-invalidske zaštite koji do sada nisu koristili ovu pomoć.

"Na jednokratnu pomoć mogu računati borci od prve do pete kategorije i članovi porodica poginulih boraca koji do sada nisu koristili nikakvu novčanu pomoć od grada ili Vlade Republike Srpske i nisu stambeno zbrinuti", rekao je Kolar novinarima.

On je dodao da će to pravo moći da koriste i porodice ratnih vojnih invalida, članovi porodica umrlih ratnih vojnih invalida koji koriste invalidnine.

"Tu su i mladi borci, vojnici koji su u ratu služili redovan vojni rok i koji su neprekidno bili u jedinicama do kraja mobilizacije, sa najmanje jednim mjesecom provedenim u zoni borbenih dejstava bez obzira na kategoriju", rekao je Kolar.

U prijedorskoj Boračkoj organizaciji zahvalni su Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima.

Posebno zadovoljstvo u ovoj organizaciji izražavaju i zbog toga što ovaj put pravo na jednokratnu pomoć imaju i demobilisani borci koji su za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata bili na redovnom odsluženju vojnog roka.

Jednokratna pomoć za adaptaciju i završetak stambenih objekata iznosiće do 2.000 KM, a za izgradnju stambenih jedinica do 5.000 KM.

Konkurs je otvoren do 22. aprila i objavljen je u sedmičnom listu "Kozarski vjesnik" i na zvaničnom sajtu grada.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: