Banjaluka

Raspisan konkurs za subvencije kredita za mlade i mlade bračne parove

  • Izvor: ATV
  • 29.09.2023. 09:24

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je danas konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Pravo prijave na konkurs imaju mlade osobe koje su zaključilea ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do navršenih 35 godina života.

Takođe, konkurisati mogu i osobe koje su sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju sudužnik ima do navršenih 35 godina života (u tom slučaju prijavu na konkurs podnosi sudužnik).

Aplikanti na konkurs moraju da  imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.


Redovni posjetilac: Medo se počastiokukuruzom kod Prnjavora - FOTO

Redovni posjetilac: Medo se počastiokukuruzom kod Prnjavora - FOTO

Pravo prijave na konkurs nemaju osobe koje su već korisnici subvencije kamatne stope po datom stambenom kreditu, jer jednom dodijeljena subvencija važi do kraja otplate kredita.

Kamata kredita se subvencioniše sa 1 procentni poen kamatne stope.

Konkurs je otvoren do 29.10.2023. godine, a aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske  na OVOM LINKU.

Sve detalje konkursa moguće je pronaći na stranici Ministarstva na OVOM LINKU.

Pratite nas i putem Vibera