Trovanje hranom

Sarajevo: Na liječenju desetoro djece, dvoje u težem stanju

  • 22.08.2019. 13:05

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra u Sarajevu hospitalizovano je desetoro djece sa povišenom temperaturom, dijarejom i povraćanjem, od kojih dvoje sa izraženom težom kliničkom slikom, a ostala su sa srednje teškom slikom, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i nalaze se pod kontrolom ljekara, navodi se u saopštenju.

Hospitalizovana djeca boravila su u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova, a na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra primljena su zbog simptoma trovanja hranom.

Djeca su u uzrastu od 14 i više godina i članovi su rukometnog kluba.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program