Srebrenica: Izlio se Zeleni Jadar

  • 23.06.2020. 09:13

Kiša koja već 40 časova neprekidno pada na području Srebrenice izazvala je pojavu bujica i porast vodotokova, a Zeleni Jadar poplvio je nekoliko desetina hektara poljoprivrednih površina, farmu za tov pilića, kao i nekoliko štala i pomoćnih objekata.

U ovdašnjoj meteorološkoj stanici Srni je rečeno da je u posljednja 24 časa palo stotinu litara kiše po metru kvadratnom, što je rekord u posljednjih 12 godina od kada se vrše ta mjerenja u ovom mjestu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti ove opštine Bego Bektić potvrdio je Srni da se izlio Zeleni Jadar i da prijeti i farmi krava i bikova, te da su zbog poplave neprohodni lokalni putevi od Zelenog Jadra prema Šubinu i Slapovićima.

Bektić kaže da je sinoć angažovana građevinska mehanizacija i uklonjena su stabla koja su bila pala u korito rječice Križevice u Potočarima, gdje je postojala prijetnja da bude začepljeno njeno korito i da se izlije.

Očišćen je i ulaz u kolektor u naselju Crvena rijeka.

Prema riječima Bektića, ostali vodotokovi na području srebreničke opštine su u stagnaciji, nisu se izlili iz korita i još nema pojave klizišta.

Ekipe civilne zaštite opštine Srebrenica stalno su na terenu i prate situaciju. 

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.