Migrantska kriza

Stevanović: Pozitivni efekti pojačane kontrole granice

  • 06.09.2018. 13:08

Prvi efekti pojačane kontrole granice su smanjen broj ilegalnih migranata u Bijeljini, izjavio je danas gradski menadžer Miloš Stevanović.

"Naša policija uspjela je da odvrati 400 migranata u pokušaju da uđu na teritoriju BiH i Republike Srpske", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Bijeljine. 

On je obećao i finansijsku pomoć ako bude potrebno platiti smještaj za policajce koji budu angažovani sa strane da bi branili granicu na ovom području. 

Stevanović je naveo da se na lokalnom nivou, u koordinaciji sa policijom, pruža podrška u vidu obezbjeđivanja čamaca i ljudstva, kada je riječ o Civilnoj zaštiti. 

"Ostaćemo predani humanom zbrinjavanju migranata i omogućićemo njihov humani transport do Sarajeva, odakle nastavljaju svoje rute prema Bihaću, gdje se zadržavaju", naveo je Stevanović. 

On je kritikovao česte višečasovne gužve na graničnim prelazima ka Srbiji i najavio da će od nadležnih zatražiti da taj problem bude riješen prije zimskih praznika. 

Stevanović je rekao da će sutra uputiti molbu Ministarstvu inostranih poslova da, u koordinaciji sa policijom Srbije, iznađu prihvatljivo rješenje kako bi bile spriječene gužve na granici. 

"Ne smijemo nespremni dočekati naredni veliki dolazak naših građana iz dijaspore, a to je već za božićne i novogodišnje praznike", naveo je Stevanović. 
 

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program