Zahtjev će se pred odbornicima naći u ponedjeljak

Teslić: Skupštinska većina odlučuje o poskupljenju vode i kanalizacije

  • Izvor: ATV
  • 20.10.2021. 19:36

Građanima Teslića sprema se poskupljenje vode i kanalizacije. Novi udar na džep građana ide na Zahtjev lokalnog vodovoda. Zahtjev će se pred odbornicima naći već u ponedjeljak.

U lokalnom vodovodu u Tesliću na naše pozive danas nisu odgovarali. U Zahtjevu koji su dostavili skuštini jasno stoji da traže saglasnost skupštine za promjenu cijena. Iako se na ovu temu i ranije vodila žučna rasprava u skupštinskim klupama, rukovodstvo vodovoda je tvrdilo da do poskupljenja neće doći, bar ne odmah. Sada ipak, čini se, mijenjaju ploču. 

Trenutna cijena vode za fizička lica je 95 feninga, a prijedlog nove je marku i deset. Kanalizacija je 25, a nova cijena mogla bi biti 30 feninga. Sve to jasno stoji u Zahtjevu vodovoda.

"Analizom poslovnih rezultata u 2020-oj godini utvrđeno je da sadašnja cijena vode pokriva 84% ukupnih troškova preduzeća, bez troškova izgradnje. Ovako utvrđeni manjak prihoda ovo preduzeće nadoknađuje prihodima od izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže. Prema tome, sa postojećim cijenama, preduzeće je u velikoj zavisnosti od izgradnje, te je ugroženo tekuće poslovanje preduzeća", kažu iz PKD „RAD“, Teslić.

Ovo obrazloženje vodovoda građane ne zanima mnogo. Ali ih zanima prijedlog novih cijena. 

Zanimljivo je i to da je promjenom cijena predviđeno da voda za građane bude skuplja, a za privatnike jeftinija i to za koji fening. Bilo kako bilo, konačnu riječ daće skupštinska većina predvođena SDS-om. Zahtjev Vodovoda za promjenu cijena je na Dnevnom redu u lokalnom parlamentu na sjednici koja je zakazana za 25. oktobar. 

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

    ''Dokumentarni program: Instagram, život pod filterom

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.