Vremenska prognoza

Toplo i sparno, uveče jače naoblačenje sa kišom

  • 21.07.2018. 15:02

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenjivo oblačno, toplo i sparno vrijeme sa temepraturom vaduha do 34 stepena Celzijusova, ali se uveče očekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro će na sjeveru i zapadu preovladavati oblačno vrijeme sa kišom koja će povremeno padati, dok će na jugu i istoku biti sunčanije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana očekuje se toplo i pretežno suvo vrijeme sa sunčanim periodima i promjenjivom oblačnošću. Kratkotrajni pljuskovi mogući su ponegdje, uglavnom na zapadu. 

Jača kiša i pljuskovi uveče će prvo zahvatiti zapadne i sjeverno krajeve, a tokom noći i do ponedjeljka ujutro većinu predjela. 

Duvaće slab i umjeren jugozapadni vjetar, u Hercegovini jugoistočni. 

Minimalna temperatura vazduha od 15 do 22, a Najviša dnevna od 29 na zapadu do 34 stepena Celzijusova na jugu i jugoistoku. Svežije će biti u višim predjelima. 

Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se i početkom naredne sedmice, a meteorolozi su za srijedu najavili pretežno sunčano i toplije vrijeme, sa pojavom rjeđih pljuskova na istoku i ponegdje u Krajini. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Mostar je danas bio najtopliji grad sa 35 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 časova. U Grudama su u isto vrijeme izmjerena 34 stepeni, u Banjaluci 33, a u Bijeljini, Trebinju, Doboju, Prijedoru, Foči, Tuzli i Gradačcu 32 stepena. 

U Novom Gradu, Višegradu, Bileći, Srpcu, Bihaću, Bugojnu i Sanskom Mostu izmjeren je 31 stepeni, u Rudom, Mrkonjić Gradu i Sarajevu 30, u Srebrenici i Livnu 29, na Sokocu 28, na Mrakovici i na Han Pijesku 27, u Kalinoviku, Gacku, Nevesinju i na Ivan Sedlu 26, dok je na Bjelašnici bilo 17 stepeni Celzijusovih.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.