Biće spriječeno da učenici koriste alkohol i duvan

Trivić: Škole ne mogu voditi djecu u ugostiteljske objekte

  • 26.02.2020. 08:58

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da škola kao institucija ne može biti organizator male mature u ugostiteljskim objektima.

"Ne mogu škole voditi maloljetnike u ugostiteljske objekte kako bi učenici nakon završetka devetog razreda proslavili malu maturu. Za to postoji velika matura", rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, na taj način biće spriječeno da učenici koriste alkohol i duvan.

"Roditelji mogu samostalno organizovati proslavu za svoju djecu i van škole. To je njihova dobra volja, a što se tiče organizovane proslave u školama to smo definisali zakonskim odredbama", rekla je Trivićeva za RTRS.

Ona je podsjetila da su prošle godine usvojene izmjene i dopune Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju kojima je definisana proslava male mature.

"Definisano je da se proslava poslije završetka devetog razreda odvija u prostoru škole ili ako one nemaju dovoljno prostora u objektima kulturnih, omladinskih i sportskih ustanova", istakla je Trivićeva.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?