Helikopterski servis

Trudnica hitno transportovana iz Trebinja na UKC

  • 08.02.2024. 13:59

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske danas su na zahtjev trebinjske Opšte bolnice uspješno izvršili vazdušni medicinski transport trudnice iz Trebinja za Banjaluku.

"Riječ je o 33-godišnjoj pacijentkinji M.D. koja je u 29. nedjelji trudnoće hitno transportovana na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo u Banjaluci zbog krvarenja i prijetećeg prijevremenog poroda", rekao je direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

I ovaj put tim za vazdušni medicinski transport je brzo i profesionalno odgovorio na zahtjev Opšte bolnice u Trebinju, jer se trudnice u ovako kompleksnom stanju jedino mogu adekvatno zbrinuti u UKC Republike Srpske.

Pripadnicima Helikopterskog servisa i ljekarima UKC-a ovo je deveti vazdušni medicinski transport od početka godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program