Ljubo Ninković uručio

U Prijedoru uručeni ključevi od 32 stana za izbjegle i raseljene

  • Izvor: ATV
  • 12.08.2021. 15:21

Ključevi od 32 stana za izbjegle i raseljene porodice, uručeni su danas u Prijedoru.

Stambena zgrada izgrađena je u naselju Raškovac u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost projekta je 1.755.324 KM bez PDV-a od čega je učešće grada Prijedora oko 300.000 KM.

Ključeve je uručio vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković koji je rekao da je više od 100 porodica stambeno zbrinuto u Prijedoru putem Regionalnog i programa CEB 2.

- Ovo je važan dan za korisnike, za Vladu Republike Srpske i za sve zaposlene u Sekretarijatu jer 32 porodice dobijaju krov nad glavom - rekao je Ninković.

Predstavnik delegacije EU u BiH Krasimir Nikolov rekao je da je ovo "materijalni dokaz da se korak po korak mogu zaliječiti rane iz rata" i da je to veoma važno sa aspekta pomirenja koje je jedan od prioriteta EU u BiH.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić rekao je da je do sada kroz Regionalni program stambeno zbrinuto 1.840 porodica, a da je cilj zbrinuti ukupno 3.150.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da će, pored ulaganja u izgradnju stambenih jedinica, grad u narednom periodu subvencionisati korisnike kad su u pitanju komunalije odnosno voda, grijanje i komunalne usluge.

Tagovi:
  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.