Đajić posjetio najmlađe pacijente

Vaskršnja jaja i slatkiši za djecu na UKC-u Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 16.04.2023. 13:58

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić posjetio je danas najmlađe pacijente hospitalizovane u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju i darivao ih vaskršnjim jajima i slatkišima koje je donirao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Cilj je da djeci koja su u bolnici dočaramo običaje Vaskrsa, da ih usrećimo i da im uveselimo boravak u UKC-u", rekao je novinarima Đajić, koji je zahvalio Dodiku i svojim saradnicima za to što su ovo omogućili.

On je naveo da je cilj UKC-a da pored dijagnostike i terapije obezbijede i dobre uslove pacijentima.

Đajić je rekao da je na Klinici za dječije bolesti smješteno stotinjak djece i da će svi dobiti poklone.


Iz UKC-a navode da je ova posjeta postala već tradicionalna, da na ovaj način žele da mališanima koji Vaskrs dočekuju van svojih domova dočaraju prazničnu atmosferu, da im ublaže strah od boravka u bolnici i učine ga koliko je to moguće ljepšim.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslavlja danas najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.