Lutrija Srpske

Veliki loto dobici isplaćuju se u Beogradu

  • 04.11.2019. 17:48

Lutrija Republike Srpske već 14 godina ima vrlo uspješnu saradnju sa Državnom lutrijom Srbije u priređivanju igara na sreću, a isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu.

Povodom informacija koje su se pojavile u vezi sa isplatom i plaćanjem poreza na dobitnu kombinaciju, u Lutriji Republike Srpske navode da u slučaju dobitka "sedmice" koji je uplaćen na prodajnom mjestu Lutrije u Prnjavoru, opštinsko rukovodstvo polazi od pretpostavke da dobitnik ima prebivalište u Prnjavoru, što nije tačno.

Prebivalište se utvrđuje na osnovu ličnog dokumenta, što u ovom slučaju nije opština Prnjavor, dodaje se u saopštenju Lutrije Republike Srpske.

Osvrćući se na uspješnu saradnju sa Državnom lutrijom Srbije, u saopštenju se ističe da je promet Lutrije Republike Srpske u igri "Loto sedam od 39" sa opcionim igrama u navedenom periodu bio oko 105.000.000 KM, a u igri Bingo sa opcionom igrom oko 1.000.000 KM.

Lutrija Republike Srpske samostalno ni u kom slučaju ne bi dostigla ovaj promet, pa samim tim ni obaveze koje iz toga proizilaze prema Republici, gradovima i opštinama.

Na insistiranje Državne lutrije Srbije, a što je definisano ugovorom između lutrija, isplata svih velikih dobitaka se obavlja u Beogradu u sjedištu te lutrije.

Obrazloženje za ovakav stav je da je učešće Lutrije Republike Srpske oko osam odsto u ukupnom prometu navedenih igara.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program