AMS Srpske

Vozači oprez - kolovozi mokri

  • 18.09.2019. 08:10

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a kolovozi uz rijeku Savu su mokri, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni.

Zbog minerskih radova danas će od 10.00 do 16.00 časova biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Krupac-granica Republike Srpske (Bogatići), na lokalitetu mini-hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici u Krupcu. Saobraćaj će regulistai privremeno postavljena signalizacija.

Deminiranje se izvodi na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, zbog čega dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini-hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćaja je izmijenjen i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanska petlja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacije u tunelu "Vranduk dva" u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od trideset minuta nakon ponoći do 4.30 časova.

Zbog radova, sporije se saobraća na dionicama magistralnih puteva Konjic-Jablanica, Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

Zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program