AMS RS

Vozači oprez: Poledica i ugažen snijeg čine vožnju nesigurnijom

  • Izvor: SRNA
  • 03.02.2022. 07:39

U višim predjelima i preko prevoja mjestimično ima poledice i snijega na kolovozima, posebno u Sarajevsko-romanijskoj regiji i pravcima Vlasenica-Han Pijesak /prevoj Han Pogled/, Čemerno-Gacko i Gacko-Kobilja glava.

Poledice ima i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog snježnih smetova i dalje je u prekidu saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, na regionalnim pravcima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", te Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnom pravcu Bistrica-Podgrab i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica-Lapišnica-entitetska Bogatić-entitetska Trnovo-Miljevina.

U Federaciji BiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i tunelu Skela na pravcu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Radovi se izvode i na putevima Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.