Obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji"

Vučić i Dodik se sreću na sredini mosta, u prisustvu patrijarha

  • 03.08.2020. 17:13

Na početku ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u zločinačkoj hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", koji organizuju Srbija i Republika Srpska, predviđeno je da se na mostu na Sremskoj Rači sretnu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a dočekaće ih NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

U pres-službi predsjednika Srbije Srni je rečeno da je predviđeno da Vučić dođe na most sa strane Srbije, a Dodik sa strane BiH, odnosno Republike Srpske.

"Oni će doći do pola mosta, pozdraviti se sa patrijarhom Irinejem na mostu. Patrijarh će služiti parastos, a pre toga će na mostu biti otkrivena spomen-ploča i položeni venci", rekli su u pres-službi.

Spomen-ploča na mostu biće otkrivena simbolično, uz minut ćutanja i polaganje vijenaca. Ploča će biti uvijek osvijetljena tako da svako ko prođe može da je vidi.

Biće održan i muzičko-scenski program, uz učešće muzičara, glumaca i recitatora, a biće prisutna i djeca iz izbjegličke kolone.

Obilježavanje počinje u 19.30 časova.

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Agrar (R)

    ''Еmisija: Agrar (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina