Atina

Vučić razgovarao sa poglavarom grčke crkve: Pravoslavni svijet je tvrd orah

  • 11.12.2019. 17:12

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom susreta sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim da će se kući vratiti sa više optimizma u jedinstvo pravoslavnog svijeta.

– Uvjeren sam da sve razlike možemo da prevaziđemo razgovorima, a jedinstven pravoslavni svijet biće mnogo tvrđi orah za sve one koji bi da ga slome i sruše, nego kada nismo složni – rekao je Vučić.

On je istakao značaj Grčke pravoslavne crkve i Srpske pravoslavne crkve za dva naroda.

– Iako su u našoj zemlji duhovna i svetovna vlast razdvojene, moram da priznam da tamo gdje je Srbima najteže, oni opstaju samo zahvaljujući srpskoj crkvi – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije boravi u Atini na poziv predsjednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa sa kojim je imao bilateralne razgovore.

U delegaciji Srbije su i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvjete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program