FBiH

Zbog 66 neprijavljenih radnika kazne skoro 400.000 KM

  • Izvor: SRNA
  • 06.11.2023. 14:40

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH izvršili su na širem području ovog entiteta 316 nadzora u kojima su otkrili 66 neprijavljenih radnika, te izdali 146 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 393.900 KM.

U izvršenim kontrolama otkriveno je 89 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, a zapečaćeno je 30 objekata, saopšteno je iz federalne Poreske uprave.

Ko je plavuša koju je Đoković zagrlio nakon osvajanja Pariza

Ko je plavuša koju je Đoković zagrlio nakon osvajanja Pariza

Ovim akcijama bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, pekarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem i druge uslužne djelatnosti.

Koja su predviđanja baba Vange za 2024. godinu

Koja su predviđanja baba Vange za 2024. godinu

- Poreska uprava poziva sudove da blagovremeno i u zakonom propisanom iznosu izriču sankcije kako bi imale brži i veći preventivni učinak. Sankcija koja se brzo izriče i kad je manja ima veći učinak od veće sankcije koja se izriče nakon dužeg vremena", ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?