UKC RS

Žena iz Laktaša stabilno: Primljena neuhranjena, anemična i bez svijesti

  • Izvor: ATV
  • 22.09.2023. 12:42

G.K. (43) iz Laktaša, koja je godinama bila zapostavljana od strane svoje porodice, nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, svjesna je i komunikativna, saopštio je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Kako navode pacijentica G.K. je primljena 11. septembra u 21.30 časova u Urgentni centar UKC RS, gdje je dovezena sanitetskim vozilom Hitne pomoći iz Laktaša.

"Pacijentica je primljena sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja  i bez svijesti", navode u UKC RS.

ATV saznaje: Žena iz Laktaša 17 godina nije izlazila iz kuće!

ATV saznaje: Žena iz Laktaša 17 godina nije izlazila iz kuće!

Prema riječima prof.dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

Prema riječima dr Slavice Zeljković, načelnice Urgentnog centra, stanje pacijentice danas je stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja. Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske. 

Pratite nas i putem Vibera