Šoferski posao nije lak

Život na točkovima nije lak, ali ima i lijepe strane

  • Izvor: ATV
  • 15.01.2022. 19:50

Da ponovo biraju, volan bi opet bio njihov život, kažu vozači. Šoferski posao nije lak, ali uz teške, ima i lijepe strane. Nijedan dan nije isti, a život na točkovima je posebna škola, pričaju vozači sa decenijskim iskustvom.

"Patnja - snijeg, zima, magle, gužve, granice, žurba istovar, traže robu ti ne možeš preći brzo i tako“,  kaže Zoran Petrović,

"Baš ovo druženje i mijenjanje gradova, mijenjanja, se upoznavanje novih ljudi“, priča Boro Nešković.

Svašta se, kažu. doživi na putu. Ne spore da trpi i porodica. Ipak kao u svemu i tu je presudna ljubav. Ali i učenje, posebno za vozače cisterni.

"To je ader obuka o zapaljivim materijalima, tekućinama, imali smo posebnu obuku predavanje. Treba jedino paziti pošto je to rasuta roba treba biti pažljiviji“, objašnjava Drago Topalović iz Sočkovca.

"Gdje ključ uspjeha, ključ uspjeha u porodici, ako imaš stabilnu porodici jaku familiju uspjeh je neminovan“, ističe Dušan Šarčević iz Donje Paklenice.

Važni su i solidarnost na putu i druženje u rijetkim trenucima slobode. Baš jedno takvo organizovali su vozači povodom svog dana u Karanovcu. Oko 60 kamiona i 200 učesnika defilovalo je ozrenskim selima.


Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.