SŠC "Petar Kočić"

Zvorničkim srednjoškolcima srebro i bronza na Sajmu turizma u Ljubljani

  • Izvor: SRNA
  • 01.02.2024. 19:25

Učenici Srenjoškolskog centra (SŠC) "Petar Kočić" iz Zvornika su na Sajmu turizma u Ljubljani osvojili srebrno i bronzano priznanje za prikazane projekte "Šljiva, ponos našeg kraja" i "Trpeza naših predaka - sa ajvarom sve je ukusnije", saopšteno je danas iz ove srednjoškolske ustanove.

Projekat "Šljiva, ponos našeg kraja" bazira se na organizaciji Festivala prepoznatljivih domaćih proizvoda od šljive, dok se drugi projekat vezuje za ajvar.

U SŠC "Petar Kočić" ranije je rečeno da je cilj ovih projekta na ljubljanskom Sajmu turizma predstavljanje gastronomske i ugostiteljske ponude zvorničke regije na slovenačkom prostoru.

Mentori učenicima za ove projekte su profesori Andrijana Slavkić i Miljan Vlačić.

Sajam turizma u Ljubljani održan je juče, a zvornički učenici i profesori danas su gosti vršnjacima Srednje škole "Srečko Kosovel" u Sežani.

Srednjoškolski centar "Petar Kočić" održava dugogodišnju saradnju sa Srednjom školom "Srečko Kosovel" i svake godine sa određenim projektima ili radionicama naizmjenično održavaju posjete jedni drugima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program