Zakonske prepreke ne postoje

Agrokor rasprodaje imovinu u Srbiji

  • 29.08.2018. 09:31

Hrvatski "Agrokor", koji se nalazi pod prinudnom upravom, ne smije da prodaje vlasništvo nad firmama u Srbiji, ali ovih dana rasprodaje poslovni prostor i imovinu, pišu beogradske "Večernje novosti".

List navodi da nadležni ne vide u tome ništa sporno, te da ovaj postupak koncerna ocjenjuju pozitivnim i za Srbiju. 

"`Agrokor` kroz svoje firme u Srbiji poseduje mnogo imovine koja nije u funkciji ili mu ne treba", naveo je izvor lista blizak Vladi Srbije. 

Riječ je o zemljištu, magacinskom prostoru i raznim objektima, a, prema istom izvoru, zakonske prepreke za to ne postoje jer ovaj hrvatski koncern ne prodaje u Srbiji svoje poslovanje, već samo objekte. 

"Agrokor" na to ima puno pravo, pošto mu je neophodan svjež kapital kako bi vratio dugove dobavljačima, a da se ne bi dalje zaduživao kod banaka, piše list. 

Za prodaju imovine "Agrokora" u Srbiji potrebna je saglasnost Ministarstva trgovine i Narodne banke Srbije. 

"Plan da prodaju sve što im ne treba postoji odavno. Podsećam vas da je u decembru prošle godine, uz dobijene dozvole nadležnih, prodata zgrada `Merkatora` na Novom Beogradu za 46 miliona evra. Od toga je 35 miliona evra dato bankama na ime otplate kredita, a 11 miliona za dugove dobavljačima", ukazao je izvor "Novosti"

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program