Ove godine

Američki poslovni portal objavio: Rublja je najbolja valuta na svijetu

  • Izvor: Agencije
  • 12.05.2022. 17:48

Američki poslovni portal Bloomberg je objavio da je rublja ove godine najbolja valuta na svijetu.

Rusija je uspjela u tome kontrolom kapitala, ali, kako piše Bloomberg, od toga korist ima mali broj ljudi.

Vrijednost rublje u odnosu na dolar juče, 11. maja, je nastavila rasti nakon što je ponovo otvorena Moskovska berza, a koja je dva dana bila zatvorena zbog praznika.

Njena vrijednost u odnosu na američku valutu je viša za 11 odsto, u odnosu na početak godine. Bloomberg ju je svrstao među 31 valutom s najvećim rastom vrijednosti, prenosi Klix.

Razlog za to jesu mjere koje je poduzela ruska vlada kako bi valutu zaštitila od negativnih posljedica sankcija Zapada. Osim što je nametnula kontrolu kapitala, izvoznike je primorala da prodaju devize i obavezala da se plin plaća u rubljama.

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.