Osnivač

Bezos prodaje akcije Amazona

  • Izvor: Telegraf
  • 11.02.2024. 08:43

Osnivač Amazona i trenutno druga najbogatija osoba na svetu, Džef Bezos, na kraju je ipak prodao oko 12 miliona dionica te kompanije "u oblaku", za oko dvije milijarde dolara, navodi se u podnesku u petak. To se desilo ubrzo nakon što je Bezos iznio plan za prodaju svojih akcija tokom sljedeće godine.

Prodaja je obavljena u srijedu i četvrtak, navodi se u posljednjem godišnjem izvještaju kompanije, prenosi Rojters. Prošle nedjelje, Amazon je saopštio da će Bezos prodati do 50 miliona akcija u kompaniji.

Plan prodaje, koji podliježe određenim uslovima, usvojen je 8. novembra 2023. i biće završen do 31. januara 2025. godine, dodaje se u dokumentima kompanije.

Podsjećamo, Bezos, koji se povukao sa mjesta izvršnog direktora kompanije i preuzeo funkciju izvršnog predsjednika 2021. godine, osnovao je Amazon kao onlajn prodavca knjiga 1994. godine.

Bezos u ovom momentu raspolaže sa neto vrijednošću od 200 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok