Na granici rekordnih nivoa

Bitkoin premašio vrijednost od 65.000 dolara

  • Izvor: SRNA
  • 04.03.2024. 15:31

Bitkoin je ojačao na dvogodišnji maksimum i probio vrijednost iznad 65.000 dolara, što je na granici rekordnih nivoa.

Cijena u Еvropi rano jutros dostigla je najviši nivo od 65.537 dolara, a prethodno novi dvogodišnji maksimum u trgovanju u Aziji. Bitkoin je vrijedio rekordnih 68.999,99 dolara u novembru 2021. godine.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti porasla je za 50 odsto ove godine, a najveći dio rasta dešava se u posljednjih nekoliko sedmica, jer su porasli prilivi u fondove bitkoina na berzi u SAD.

"Odluka Ustavnog suda neće dovesti do rasta cijena električne energije za potrošače“

Trgovanje bitkoinom sa regularnih berzanskih naloga odobreno je u SAD ranije ove godine. To je otvorilo put novim velikim investitorima i ponovo je pokrenulo entuzijazam i zamah ove digitalne valute, koji podsjeća na rekordni nivo iz 2021. godine.

Neto prilivi u deset najvećih američkih bitkoin fondova dostigli su 2,17 milijardi dolara u sedmici do 1. marta.

Manja rivalska kriptovaluta ETH takođe bi uskoro mogla da dobije fondove kojima se trguje na berzi, što će podsticati novčane prilive. Vrijednost te valute porasla je za 50 odsto od početka godine i do danas je dostigla dvogodišnji maksimum od 3.518 dolara. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?