Predsjednik Privredne komore

Ćorić: U Kini smo predstavili mogućnost i potencijal Srpske

  • Izvor: RTRS
  • 17.11.2023. 09:01

U Kini je održan 6. Međunarodni sajam uvoza i izvoza koji je trajao od 5. do 10. novembra, a na sajmu je učestvovala i delegacija Srpske.

"Kina je među 10 najjačih spoljnotrgovinskih centara u svijetu. Prepoznali smo značaj ovakvog događaja za privredu Republike Srpske te smo zajedno sa institucijama Srpske organizovali posjetu ovom značajnom međunarodnom sajmu“, rekao je predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

Ćorić je istakao da su u Kini predstavljeni potencijali Republike Srpske.

"Delegacija Privredne komore imala je niz sastanaka, bili smo na forumu gdje je bilo više od 10 privrednika, gdje smo bili u mogoćnsti da predstavimo mogućnosti i potencijal Srpske, rekao je Ćorić i dodao da su u Kini imali priliku da se uvjere u visoku tehnologiju sa kojima raspolaže ova zemlja.

Istakao je da sajam predstavlja otvorenu platformu za saradnju, koju privredna društva iz Republike Srpske mogu iskoristiti kao priliku da se upoznaju sa mogućnostima koju nudi veliko tržište NR Kine.

"Osjetili smo jedno veliko gostoprimstvo, želju da pomognu privredi Srpske. Oni mnogo ulažu u inovativnost, a to je potencijal koji Srpska može da iskoristi“, poručio je Ćorić.

Na sajmu je učestvovalo više od 500 kineskih zvaničnika i privrednika gdje su predstavljene nove tehnologije, proizvodi i usluge, kao i mogućnosti plasiranja na nova tržišta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: