Predsjednik Republike Srpske

"Koga ЕU pravi budalama, trguju ruskim gasom, a hoće da se mi priključimo sankcijama"

  • Izvor: ATV
  • 30.04.2024. 15:00

ЕU sve ovo vrijeme traži od Republike Srpske da se priključi suludoj politici sankcija protiv Rusije, a ispod žita uveliko trguje ruskim gasom. Koga oni prave budalama?

Upitao je ovo predsjednik Srpske Milorad Dodik i poručio da oni ne mogu da biraju ko će biti naši prijatelji.

"Stvarno misle da će neko ćutati i pristati na te nelogičnosti, a tamo iz godine u godinu raste uvoz ruskog ukapljenog gasa. Njemački portali pišu o tome, a nama ovdje govore šta i kako treba da radimo, kako ćemo se ponašati, ko treba da nam bude prijatelj, ko ne", napisao je Dodik na mreži Iks i nastavio:

"Oni će da nam izaberu. Malo sutra će nam oni uređivati. To su najobičniji licemjeri, kojima narodi na Balkanu služe kao neka vrsta eksperimenta i misle da mogu kako hoće s nama".


Dodik: Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka

Dodik: Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka

Predsjednik Srpske naglašava da je ista situacija i u FBiH.

"Ista je to priča kao i u Federaciji, javno pljuju Ruse, a griju se njihovim gasom. Za razliku od licemjerne Еvrope koja to koristi radi profita i ostavila je svoje građane da se smrzavaju i plaćaju skuplji američki gas, Srpska je uvijek na prvo mjesto stavljala svoj narod, naše nacionalne interese i vodila odgovornu državnu politiku", kaže Dodik i zaključuje:

"To je glavna razlika između nas i Zapada. Nama je srpski narod na prvom mjestu i uvijek će i biti, ispred svakog profita i ispred svega, pa makar zbog toga bili i pod sankcijama".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.