Doboj

Investiranje u novu opremu uslov da se održi korak sa tržištima

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2022. 19:19

Za dvije decenije prešli su put od proizovdnje kartonske ambalaže do izrade svih vrsta reklama. Dobojsko preduzeće sa 13 radnika lider je u tom poslu na domaćem tržištu. Podsticaj Vlade Srpske omogućio je nabavku mašine, kojom su uspjeli da odgovore zahtjevima kupaca.

"Mašina reže sve vrste materijala, dok nju nsmo imali bili smo ograničeni i šta možemo da ponudimo tržištu, nismo mogli da zadovoljimo sve potrebe kupaca tražili smo alternativu u smislu da nam je neko drugi rezao", rekla je Marija Despotović iz firme "Eko vit".

Osavremenjavanje proizovdnje zadržava radnike. Mašine olakšavaju posao.

Nekad se znalo reklame praviti po sedam dana sad se pravi za dan. Podrška vlasti, kao i Privredne komore Srpske, omogućila je i dobojskoj tekstilnoj industriji da prošire kapacitete. Od prije četiri godine dječiju konfekciju, uz domaće, rade i  za austrijsko tržište", rekao je Branko Đurić, radnik.

"I krećemo u realizaciju novog objekta sa kupvinom nove opreme i zapošljavao trenutno 62 radniika na kvadraturi 1200 kvadrata", rekla je  Aleksandra Petrovič iz dječije konfekcije "Imago".

"Lijepo je imamo redovno posao, redovno plate  prevoz šta da kežem sve ok. Svako radno mjesto važno je za Srpsku. Zato pomoć Vlade neće izostati", rekla ke Đuka Šarčević, radnica.

"Mi nastojimo da podržumo sve one privredne subjekte koji ulažu u opremu i osavremenjavanje prozvodnje i upravo iz tog razloga i oni koji nisu koristili naše podstiaje želim upoznati", rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Investiranje je jedini način opstanka na tržištu, pa su uslove prilagođavali prvrednicma. Osim pomoći u nabavci mašina vrijednosti preko 50. 000 maraka, ove godine Vlada je izdvojila sredstva i za manje investicije. 



Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.