Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić: Srpska ima značajne resurse u pogledu kvalitete zemljišta

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2023. 13:02

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da Srpska ima značajne resurse u pogledu kvaliteta zemljišta, te da je potrebno to iskoristiti u što većoj mjeri.

Minić je danas u Kladarima kod Srpca značaj manifestacije "Dani polja kukuruza", kako bi se poljoprivredni proizvođači upoznali sa benefitima primjene agrotehničkih mjera i imali kvalitetnije i veće prinose.

"Ogledi koji su predstavljeni danas na ovoj manifestaciji znčajni su, kako bi se naši poljoprivredni proizvođači upoznali koje su to sorte kukuruza hibrida koji će dati najbolji prinos na određenim poljoprivrednim parcelama", rekao je Minić novinarima.

Minić kaže da je na manifestaciji predstavljeno više od 70 sorti hibrida kukuruza, kao i 15 sjemenarskih kuća, koje predstavljaju svoje hibride.

"Na ovim oglednim parcelama su se u cijelosti primijenile agrotehničke mjere, te imamo i do 40 odsto veći prinos nego što je to na ostalim", rekao je Minić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program