Vlada Italije

Neće biti prodaje "ni grama" zlata

  • 13.02.2019. 12:19

Vlada Italije ne namjerava da proda dio zlatnih rezervi da bi popunila rupe u budžetu, rekao je danas Klaudio Borgi, uticajni poslanik iz redova vladajuće Lige.

"Ne želimo da prodamo ni gram zlata", rekao je Borgi, predsjednik komisije za budžet pri donjem domu parlamenta i portparol Lige za ekonomska pitanja.

Liga je sastavila nacrt zakona koji bi omogućio Vladi da prodaje zlatne rezerve ukoliko ujedno bude promijenjen i Ustav.

Borgi je već sastavio nacrt zakona prema kojem se zlatne rezerve definišu kao vlasništvo države, a ne Banke Italije.

Italija je treća u svijetu po količini zlatnih rezervi, iza SAD i Njemačke, sa 2.451,8 tonom do prošle godine, navodi se u podacima Svjetskog savjeta za zlato.

Banka Italije je 1976. godine iskoristila 543 tone zlata kao garant za zajam od centralne banke Njemačke.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program