Branislav Nedimović

Od novembra kukuruz i jabuke iz Srbije na kineskom tržištu

  • 31.07.2019. 16:31

Srbija će od novembra, osim svinjetine, u Kinu izvoziti i kukuruz i jabuke, a sporazum o tome je u Pekingu potpisao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović sa Generalnim direktoratom kineske Carine.

"Ovo bi trebalo u ogromnoj meri da poveća trgovinsku razmenu u poljoprivredi između Srbije i Kine", izjavio je Nedimović.

On je Generalnom direktoratu kineske Carine predao aplikacije kompanija iz Srbije koje žele da izvoze svinjsko meso u tu zemlju, prenosi RTS.

Nedimović se sastao i sa predstavnicima najvećeg uvoznika voća i povrća u Kini, agro-marketom "Sinfadi", sa kojima je dogovoreno da otvore predstavništvo u Srbiji kako bi što lakše domaća roba mogla da stigne u Kinu.

Kako je najavljeno, u Srbiju bi u novembru trebalo da dođe inspekcija iz Kine, koja će provjeriti da li domaće firme ispunjavaju standarde za izvoz svinjetine.

Srbija je do sada u Kinu izvozila maline, kupine, vino i goveđe meso.

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program