Podrška Razvojne agencije

Omladinsko preduzetništvo prilika za pokretanje biznisa

  • Izvor: ATV
  • 19.04.2024. 19:52

Aplikacija "Kapljica“ olakšava pronalazak dobrovoljnih davalaca krvi. Ideja je to koju je u vidu aplikacije realizovao Harun Šabanović iz Brčkog. Jedan je od mladih ljudi koji je započeo svoj start ap biznis.

"Obzirom da se i u 2024. susrećemo sa tim problemom, da se dobrovoljni davaoci traže preko interneta, Instagrama, Vibera što je porazno za društvo u jeku tehnoloških inovacija. Mobilna aplikacija ima za cilj pronalaska i edukacije dobrovoljnih davalaca krvi i u saradnji sam Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge i Crvenim krstom", kaže Harun Šabanović, tvorac aplikacije "Kraljica".

U preduzetničke vode davno je krenula i Angelina Novaković. Mladima preporučuje da okušaju svoju sreću jer je i sama primjer da se radom i trudom može uspjeti. 

"Porodična firma osnovana je još 2004. godine, tako da ima iskustva duži niz godina, a od prije 10 godina osnovan je salon vjenčanica. Dugogodišnji trud doveo je  do toga da je salon proglašen četvrtim u Еvropi", kaže Angelina Novaković, vlasnica salona vjenčanica.

Da Razvojna agencija daje na značaju mladim preduzetnicima dokaz su i prethodne tri godine i realizovani projekti koji su omogućili mladima do 35 godina da započnu svoje biznise i samozapošljavanje.

"Samo u prethodnoj godini smo imali rekordan iznos po ovom pozivu gdje smo mladim ljudima dodijelili 200 000 KM. Razvojna agencija će se i dalje truditi da afirmiše mlade ljude i da ih zadrži u svom gradu", kaže Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije grada Bijeljina.

"To je projekat koji nije postojao u nekim ranijim mandatima, uveden je kroz amandmane  Skupštine grada na budžet i realizovan gdje je više desetina mladih putem Razvojne agencije zasnovalo svoj radni odnos i osnovalo neki svoj biznis", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

I ove godine Razvojna agencija grada planira za kroz projekte omogući mladim ljudima da razviju svoje ideje i da sami započnu realizaciju svojih preduzetničkih djelatnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.