SAD

Paprena cifra: Koliko novca je potrebno za život u Njujorku

  • Izvor: Agencije
  • 14.03.2024. 18:37

Njujork je najskuplji grad za život samaca u Sjedinjenim Državama.

Naime, za pristojan život jedne osobe u ovom velegradu potrebna godišnja bruto plata od 138.570 dolara, odnosno približno 127.000 evra, pokazalo je istraživanje kompanije SmartAsset.

Blaško Kaurin novi v.d. direktora Šuma Srpske

Blaško Kaurin novi v.d. direktora Šuma Srpske

Studija navodi da je porodici sa dvoje djece potrebno ukupno 318.406 dolara godišnje za pristojan život u Njujorku.

Pomenuta firma je istraživala kolika bruto plata je potrebna za pristojan život u 99 američkih gradova na osnovu pravila 50/30/20.

Haris Džinović otkrio nove šokantne detalje razvoda od Meline: Gospođa

Haris Džinović otkrio nove šokantne detalje razvoda od Meline: Gospođa

Budžet 50/30/20 podrazumijeva da se za održivi komfor 50 odsto plate izdvaja za osnovne potrebe kao što su stanovanje, namirnice i prevoz, 30 odsto na zabavu i hobije, a 20 odsto na otplatu duga, štednju ili ulaganje, navodi se na veb stranici Smartesta. Sedam od deset najskupljih gradova Amerike se nalazi u Kaliforniji, a to su San Hoze, Irvajn, Santa Ana, San Diego, Čula Vista, San Francisko i Ouklend. U 10 najskupljih se nalaze i gradovi Boston i Sijetl. Nasuprot tome, najpristupačniji američki grad za život je teksaski Hjuston gdje je za pristojan život samca potrebna bruto plata od 75.088 dolara godišnje, to jest oko 69.000 evra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina