Crveni krst sa Ministarstvom

Počela distribucija brašna javnim kuhinjama

  • Izvor: ATV
  • 13.02.2024. 14:49

Crveni krst Republike Srpske je, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske, započeo distribuciju 530 tona brašna za korisnike javnih kuhinja i socijalno ugroženo stanovništvo u Srpskoj.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić rekao je da je danas, u bazu Republičke uprave Civilne zaštite u Trnu u Banjaluci, isporučeno 30 tona brašna koje će biti distribuisano javnim kuhinjama Srpske.

- Ukupan broj korisnika koji se nalazi na evidencijama Crvenog krsta je 30.000 socijalno ugroženih domaćinstava - rekao je Lazić.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Srpske Mišo Stojanović podsjetio je da je Vlada Srpske donijela odluku o donaciji brašna i paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

- Dio brašna će odmah da bude proslijeđen svim javnim kuhinjama na teritoriji Republike Srpske, dok će ostatak brašna, kao i paketa pomoći, biti dijeljen preko Crvenog krsta, i to građanima koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći bez obzira da li se nalaze na evidenciji Crvenog krsta ili ne - naglasio je Stojanović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: