Gradska razvojna agencija

Podrška mladima za pokretanje biznisa u IT sektoru

  • 25.10.2019. 15:19

Gradska razvojna agencija Banjaluka omogućiće obuku mladima do 30 godina koji pokrenu posao u sektoru informacionih tehnologija (IT), uz mogućnost finansijske podrške za 20 kandidata.

Banjalučka Gradska razvojna agencija će za 20 kandidata koji registruju novu firmu u IT sektoru dodijeliti grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra, saopšteno je iz ove agencije.

Iz ove agencije su pojasnili da je riječ o projektu podrške pokretanju novih firmi u oblasti informacionih tehnologija, uključujući oblasti digitalizacije, kreativne industrije i digitalnog marketinga, za lica mlađa od 30 godina.

U saopštenju je navedeno da će realizacija projekta trajati narednih 18 mjeseci, a cilj je obučiti 100 lica mlađih od 30 godina, u skladu sa metodologijom "Započni i unaprijedi svoj posao", te ojačati njihove kapacitete za poslovno planiranje, pripremu poslovnih i marketing planova, menadžment i razvoj proizvoda.

"Aktivnosti će biti sprovedene s ciljem realizacije inovativnih poslovnih ideja, te ćemo imati mogućnost da za 20 kandidata koji registruju novu firmu dodijelimo grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra", istakli su iz Gradske razvojne agencije.

Zainteresovani mogu da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji na imejl /info@cidea.org/, sa naznakom "Za ILO projekat", ili putem telefona na broj 051/433-460.

Ovaj projekat podrške Gradske razvojne agencije i partnera podržan je na pozivu Međunarodne organizacija rada /ILO/ za projekte za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.

"Od ukupno 45 dostavljenih projekata iz BiH, za finansiranje je odabran projekat Gradske razvojne agencije Banjaluka `Podrška uspostavljanju i razvoju preduzeća kroz uspostavljanje novog mehanizma podrške za osnivanje i razvoj firmi za lica mlađa od 30 godina`. Vrijednost projekta je 418.105 KM", navedeno je u saopštenju.

Partneri Agencije na ovom projektu su grad Banjaluka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Banjaluka, Elektrotehnički fakultet, firme "Blok projekt", "Ad lab", "Medija lab", "Telegrup", te udruženja "Bit alijansa", Udruženje žena preduzetnica "Klub Žena preduzetnica Republike Srpske" i Inovacioni centar Banjaluka kao fondacija.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program