Mostar

Posao za ukupno 2.000 ljudi: Poznati lanac počeo gradnju objekta u još jednom bh. gradu

  • Izvor: Bljesak
  • 26.04.2024. 22:32

Poznati lanac marketa Lidl je počeo gradnju objekta i u Mostaru. Ova kompanija će imati trgovine širom BiH i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada stanovnika.

Planira da investira oko milijardu KM i zaposli oko dvije hiljade ljudi.

Lidl trgovina će biti završena sredinom novembra ove godine, sudeći prema tabli na gradilištu u Centru 2 u Mostaru.

Lidl je globalno prisutan lanac supermarketa koji se ističe svojom kombinacijom povoljnih cijena i visokokvalitetnih proizvoda.


Zahvaljujući humanosti Vaskrs i krsnu slavu će konačno proslaviti u svojoj kući

Zahvaljujući humanosti Vaskrs i krsnu slavu će konačno proslaviti u svojoj kući

U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Trgovina će se graditi na lokaciji gdje je nekada bio vodeće mlinsko-pekarsko poduzeće u Hercegovini i Mostaru Žitopromet, a u sklopu izgradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa “Projekt C2” koji uključuje izgradnju dvije stambeno poslovne zgrade, piše "Bljesak.info".

Prema najavama, Lidl će imati trgovine širom Bosne i Hercegovine i trebale biti u svim mjestima koja imaju više od 30 hiljada  stanovnika, a planira investirati oko milijardu KM i zaposli oko dvijje hiljade ljudi. Lidl je u Bosni i Hercegovini registriran još 2021. godine, a u periodu do danas njemačka kompanija je angažovala više od 100 radnika, a osnivački kapital kompanije iznosi 284,5 miliona KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka.


Konačno otkriveno: Da li je metan iz

Konačno otkriveno: Da li je metan iz "Sjevernog toga“ uticao na klimu

Pokrenuli su gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka i započeli izgradnju marketa u Sarajevu, Gračanici, izgradili objekt u Bijeljini te s radovima započeli u Mostaru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program