Čubrilović sa delegacijom kineske kompanije

Pribavljene dozvole za izgradnju dionice auto-puta Banjaluka - Prijedor

  • Izvor: ATV
  • 15.11.2023. 13:14

Građevisnke dozvole za izgradnju 15 kilometara auto-puta Banjaluka - Prijedor su pribavljene.

Prethodno je sproveden postupak eksproprijacije.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom kineske kompanije "SDHS-CSI BH" na temu dosadašnjih aktivnosti na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor. 

Na sastanku je istaknuto da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saradnji sa kineskim partnerima kontinuirano provodi neophodne procedure i aktivnosti sa ciljem realizacije projekta izgradnje auto-puta u predviđenom roku.  

Na sastanku je bilo riječi i o prezentaciji generalnog projekta izbora trase i tehničke dokumentacije za dionicu auto-puta Prijedor - Novi Grad, koji je nastavak dionice auto-puta Banjaluka - Prijedor prema Novom Gradu kao faza dva. 

Ministar Čubrilović i delegacija kineske kompanije ponovili su važnost izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor u skladu sa propisanim uslovima i zakonskim procedurama, ističući da je opredjeljenje Ministarstva saobraćaja i veza i kineske kompanije "SDHS-CSI BH" da se sva pitanja i procedure na realizaciji ovog projekta rješavaju što efikasnije i u skladu sa pravnim propisima i koncesionim ugovorom.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina