Brisel

Prodaju neotvorene paketa sa Amazona: "Kockanje“

  • Izvor: Telegraf
  • 15.03.2024. 17:03

U Briselu je otvorena prodavnica u kojoj se prodaju još uvijek zapečaćene neželjene Amazon pakete na kilogram, u kojom bi vlasnik mogao da osvoji sat, pametni telefon - ili četkicu za zube ili dvije.

Prodavnica pod nazivom "Pile ou Face", na francuskom "glave ili repove", nalazi se u blizini centralnog trga Plejs Flagei i nudi pakete po cijeni od 16 evra po kilogramu. Kupci biraju kutiju između desetina uskladištenih u radnji, a neki ih otvaraju na licu mjesta.

"To je kao kockanje. Platio sam 40 evra i dobio sam tri ili četiri slušalice. To je bio dobar posao“, rekao je Pol, koji je odbio da kaže svoje prezime.

Zatvoren

Zatvoren "Mekdonalds“ širom svijeta

Gisele Piters je ipak pomalo razočarana. Njen paket od 14,40 evra sadržao je starinski telefon sa brojčanikom.

"To nije nešto što bih kupila. Pokušaću da ga preprodam“, rekla je.

Arnaud Userstam, koji je osnovao radnju, rekao je da su povezani satovi i pametni telefoni stvari koje ljudi najsrećnije dobijaju, ali se drugi vraćaju kući sa odjećom, ili ponekad posebno čudnim predmetima.

"Jedna dama je dobila 100 četkica za zube za pse“, rekao je.

Raspušten Opštinski odbor SNSD-a Istočni Stari Grad

Raspušten Opštinski odbor SNSD-a Istočni Stari Grad

Userstam je započeo posao nakon što su se on i njegova supruga zapitali šta se desilo sa paketima sa problemima u isporuci nakon što su sami iskusili problem znajući da u Belgiji kurirske službe ne mogu preprodati izgubljene pakete. Saznali su da druge slične prodavnice postoje i na drugim mjestima.

Pile ou Face je potpisao ugovore sa džinovskim američkim e-prodavcem Amazon u Еvropi da dobije pakete koje nisu preuzete sa mjesta preuzimanja, koje su kupci vratili ili su se jednostavno izgubili.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: