Fondacija za održivi razvoj

"Progresus" nastavlja predstavljanje novog javnog poziva poljoprivrednicima

  • Izvor: SRNA
  • 09.09.2023. 11:45

Predstavnici Fondacije za održivi razvoj "Progresus" nastaviće naredne sedmice promociju novog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Iz Fondacije je saopšteno da je sa jučerašnjim danom uplaćen gotovo kompletan iznos podsticaja 98,5 odsto sredstava za mašine, opremu i alate koje su poručili poljoprivrednici.

U ponedjeljak, 11. septembra, od 11.00 časova promocija će biti održana u Domu omladine u Banjaluci.

Prezentacija će u utorak, 12. septembra, od 9.30 časova biti održana u Omladinskom domu u Donjoj Previji u opštini Ribnik, od 12.30 u skupštinskoj sali u Mrkonjić Gradu, te od 15.00 časova u kino sali Doma kulture u Šipovu.

Bez osiguranja nema proizvodnje pod

Bez osiguranja nema proizvodnje pod "vedrim nebom"

U srijedu, 13. septembra, javni poziv će biti predstavljen u 10.00 časova u skupštinskoj sali u Brodu, a u 13.00 u SKC u Modriči.

Subvencija Vlada Mađarske po korisniku je maksimalno 25.000 evra ili do 70 odsto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka.

Prijave poljoprivrednika za novi javni poziv počele su 14. avgusta i trajaće do 14. oktobra.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.