Pogoršano tržište

Prvi Amazon i Meta, pa i Microsoft: Planiraju otpuštanje 11.000 radnika

  • Izvor: ATV
  • 18.01.2023. 13:46

Microsoft planira otpustiti nekoliko hiljada radnika, dok će neka radna mjesta u ljudskim resursima i inženjeringu biti potpuno ukinuta.

Očekivana otpuštanja u Microsoftu dolaze nakon sličnih najava tehnoloških divova Amazona i Mete, koji su najavili otpuštanja zbog pada potražnje i pogoršanja ekonomski uslova.

Microsoftov potez sugeriše da bi se otpuštanja u tehnološkom sektoru mogla nastaviti.

Britanski Sky News, pozivajući se na izvore, objavio je da će Microsoft otpustiti pet odsto svoje radne snage, odnosno oko 11.000 radnika. Firma ima ukupno 221.000 zaposlenih, od čega 122.000 u SAD-u i 99.000 u ostatku svijeta.

Microsoft je pod pritiskom da održi rast nakon što je firmu mučilo smanjenje tržišta računala u posljednjih nekoliko kvartala.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.