Rajčević: Stimulisati kreiranje novih radnih mjesta u postojećim uslovima

  • 07.07.2020. 20:09

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević rekao je Srni da je Vladi Republike Srpske cilj da očuva svako radno mjesto i stimuliše kreiranje novih radnih mjesta u postojećim uslovima koji se odnose na epidemiološku situaciju.

Rajčević je ukazao da neće biti lako, da nije lako svuda u svijetu, ali da se može doći do rješenja u direktnoj saradnji sa privredom.

"Mislim da idemo u dobrom pravcu i nakon serije sastanaka izaći ćemo sa novim mjerama", istakao je Rajčević, koji je danas na Jahorini učestvovao na okrugom stolu o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim korona virusom?".

Rajčević je zahvalio Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske za organizaciju okruglog stola, napominjući da je to bila zajednička ideja Vlade, Unije i kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, sve te tri adrese smatraju da je okupljanje pravi način za rješavanje određenih problem u privredi u vezi sa pandemijom virusa korona.

Rajčević je dodao da je okrugli sto organizovan za Sarajevsko-romanijsku i hercegovačku regiju i da je u planu još ovakvih sastanaka po drugim regijama u Republici Srpskoj jer se u ovakvom formatu može doći do zajedničkih rješenja.

Okrugli sto o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim korona virusom?" otvorio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Gosti okruglog stola su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srđan Rajčević, kao i predstavnici lokalnih zajednica i privrednici iz ovog dijela Republike Srpske.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program