Španija prva na svijetu testira četvorodnevnu radnu nedjelju

  • 21.03.2021. 16:53

Španija bi uskoro trebalo da započne probni period četvorodnevne radne nedjelje koju je ranije ove godine predložila stranka Mas Pais, a ukoliko testiranje prođe kako treba i ideja bude potpuno prihvaćena, Španija bi mogla postati jedna od prvih zemalja u svijetu u kojoj je implementiran takav sistem.

Testiranje ovog pilot-projekta počeće na jesen, trajaće tri godine i u njega će biti uloženo 50 miliona evra kako bi se omogućilo da testiranje prođe uz minimalan rizik, piše Gardijan.

Stranka Mas Pais se nada da će u cijeloj državi vidjeti rezultate koje je postigla španska kompanija Delsol, a čiji radnici već neko vrijeme rade samo četiri dana u nedjelji.

"Jasno je da način na koji radimo ljude stresira, prekomjerni rad ih umara i sve to ostavlja velike posljedice na mentalno zdravlje. Četvorodnevna nedjelja bila bi dobra za privredu, za radnike i za okolinu", navela je stranka.

Tagovi:
  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.