Agencije za bezbjednost hrane

U brašnu iz Litvanije pronađeno više ohratoksina A

  • Izvor: Agencije
  • 19.04.2024. 09:46

U raženom brašnu koje je na tržište BiH stiglo iz Litvanije utvrđeno je prekoračenje maksimalno dozvoljene količine ohratoksina A, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Iz Agencije dodaju da su o ovom slučaju obaviještene nadležne inspekcije.

"Radi se o proizvodu Whole wheat rye flour (organic)/Integralno raženo brašno (organsko) u pakovanju od 25 kilograma proizvođača ORGANICAGRO UAB, Subaciaus str. 23/2, LT-01300 Vilnius, Lithuania; Lot: LT240014; LT240413“, navedeno je u saopštenju.

Uvoznik/distributer ovog proizvoda u BiH je FAN-Commerce d.o.o. Visoko, Branilaca Bosne 49, 71300 Visoko.

"Ovaj proizvod nije u skladu sa odredbama Pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani“, navedeno je u saopštenju Agencije.

Informaciju o prisustvu mikotoksina Agencija je primila putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje.

"Sve raspoložive informacije o proizvodu, shodno važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u BiH od kojih je zatraženo preduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za bezbjednost hrane", dodali su saopštenju.

Iz Agencije napominju da se ovo obavještenje odnosi isključivo na proizvod sa navedenim podacima. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.